NABUCO House / Pablo Gagliardo

first_imgArchDaily “COPY” Year:  Projects CopyHouses•Maldonado, Uruguay NABUCO House / Pablo Gagliardo ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/891484/nabuco-house-pablo-gagliardo Clipboard Area:  302 m² Year Completion year of this architecture project Photographs “COPY” Manufacturers: Alufran, Anibal ABBATE, Hormigones Uruguay, TERMOCAL, Ángel TortSave this picture!© Agustín Javier RojasRecommended ProductsWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82WoodBruagBalcony BalustradesDoorsLonghiDoor – HeadlineText description provided by the architects. The project is located in Uruguay, Punta Piedras, on Route 10, on a gently sloping beachfront lot with abundant trees and native vegetation.The house is conceived as a large roof over a concrete mass that sinks over the natural slope of the terrain. Intuitively, public and private uses within the project are clearly distinguished.Save this picture!© Agustín Javier RojasSave this picture!Floors PlansSave this picture!© Agustín Javier RojasThe house is developed in three levels, organized in two large areas, the first two solid and less permeable floors contain the intimate environments and services of the house, and the transparent and totally open second floor where the extensive social life of the residents takes place.The main entrance to the house is through a winding path of natural gravel, in the middle of the vegetation and below a large eaves in double height where the vehicles are protected, and which in turn contains the pool and terrace of the upper floor.Save this picture!© Agustín Javier Rojas The staircase in triple height as a backbone, articulates and concentrates the circulations, relating all the spaces and levels. In parallel, an exterior staircase connects the ground floor with the rear terrace of the last floor, linking the exterior spaces without having to go through the interior of the house.Save this picture!© Agustín Javier RojasOn the lower level, half-buried, there is a great single flexible space for various uses (study, guests, temporary rent) with an independent entrance and the possibility of subdividing; it also contains service units, warehouses and machinery room.On the first level, the most intimate rooms are located, three bedrooms and three bathrooms, designed so that their divitions can be modified to adapt to the number of occupants.Save this picture!© Agustín Javier RojasThe last floor takes the maximum height possible by regulation and is projected as a single large space, completely open and continuous, with an island of services where the kitchen, pantry, and toilette are located. This space expands through two large terraces, one in direct relation with the grove that occupies the bottom of the lot and contains the barbecue grill, and another that goes to the beach where the solarium and the pool with infinity edge can situated. In this way, the social area of ​​the house is in continuous relation with the outside, with open views over the sea and in adequate connection, regarding the street and vehicular circulationSave this picture!© Agustín Javier RojasThe thin inclined concrete roof, of complex structural resolution, reinforces the continuity between the interior and exterior by blurring the limits of the enclosed space, and enhancing the imposing views of the lot itself and opens up, generating height towards the seaProject gallerySee allShow lessHow Carol Ross Barney Became the Most Important Urban Advocate in Chicago Since Dani…ArticlesCall for Submssions: Our Theatre of the World Performance Space Architecture ExhibitionCall for Submissions Sharecenter_img Uruguay 2015 Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/891484/nabuco-house-pablo-gagliardo Clipboard Photographs:  Agustín Javier Rojas Manufacturers Brands with products used in this architecture project NABUCO House / Pablo GagliardoSave this projectSaveNABUCO House / Pablo Gagliardo Architects: Pablo Gagliardo Area Area of this architecture project Save this picture!© Agustín Javier Rojas+ 24Curated by Danae Santibañez Share CopyAbout this officePablo GagliardoOfficeFollowProductsGlassSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMaldonadoUruguayPublished on March 29, 2018Cite: “NABUCO House / Pablo Gagliardo” [Casa NABUCO / Pablo Gagliardo] 29 Mar 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StoneShowerhansgroheShowers – Croma SelectDoorsRaynorGarage Door – Advantage SeriesConcreteSika3D Concrete PrintingSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Bre-ClassSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeWindowsswissFineLineSliding Windows in Villa LakesideSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Smart CeilingsGlassDip-TechDigital Ceramic Printing in Roofs & CanopiesSound BoothsFrameryMeeting Pod – Framery Q – Flip n’ FoldWall / Ceiling LightsAsaf WeinbroomLighting – Linestra 110 BrassMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more